Ултра

Категория Ултра поставя атлетите на пълното изпитание „Лъвско Сърце“ – плуване, колоездене и бягане. Етапите следват тази последователност, а единственото изискване е да се изпълняват в рамките на контролните времена. В случай че участниците не влязат в тези времена, те ще бъдат дисквалифицирани с оглед на тяхната безопасност.

1АТЛЕТ
3ЕТАПА
140КМ
Старт

Плаж Перла, Приморско

GPS координати на старта
Регистрация на старта

05:30 – 06:45

регламент


 БРИФИНГ


Събитието стартира с техническа конференция в деня преди старта на състезанието – 01.09.2017 г. По време на конференцията всеки състезател трябва да предостави необходимите документи за допускане до участие – декларация и договор за участие, разпечатани и саморъчно попълнени и подписани, както и медицинско удостоверение и застраховка. На конференцията всеки участник ще получи своя стартов пакет и подробен инструктаж за провеждането на състезанието. В случай, че участник е възпрепятстван и не може да присъства, остава възможността друг състезател да приеме неговия стартов пакет след писменото съгласие от страна на отсъстващия и без каквито и да е претенции към организаторите.

Подробности за часа и мястото на брифинга ще бъдат обявени допълнително.


Транзитна зона


Зоната отваря в 05:30 ч. за проверка на екипировката час и половина преди старта. След регистрацията, участниците имат време да се подготвят в транзитната зона. За всеки състезател ще има обособено място в съблекалнята, където да закачи екипировката и велосипеда си.

По време на техническата конференция състезателите ще получат сакове за лични вещи за всеки един етап. Всеки състезател предварително подготвя екипировката си, която ще бъде проверена на регистрацията при старта. Тя трябва да бъде в саковете преди началото на всеки етап и да се прибира обратно в тях след приключването им. Преобличането се случва в транзитната зона. Ваденето на екипировката и велосипедите от транзитната зона преди края на състезанието не е разрешено.

Всеки етап преминава през транзитната зона на базов лагер „Лъвско сърце“.


Тайминг и проследяване


Времеизмерването ще се извършва с чипове със задължително отчитане на немската фирма Sportident. На всеки пункт ще има контролна станция, където всеки участник ще трябва да засече междинното си време, за да продължи напред. В случай на загуба* на чипиращо устройство, състезателят е длъжен да уведоми доброволците на следващия пункт по трасето. Ако пропусне да отбележи този факт, то тогава той ще бъде изключен от общото класиране, но ще запази правото си да завърши състезанието.

*Изгубените гривни се заплащат в пълен размер на организацията, която ги предоставя срещу платежен документ.

ПЛУВАНЕ

3
км

Контролно време: 2 часа

КОЛОЕЗДЕНЕ

116
км

Контролно време: 8 часа

БЯГАНЕ

21
км

Контролно време: 2 ч. и 30 мин.


ЕКИПИРОВКА


swimming_goggles bike-icon shoes-icon


ЗАДЪЛЖИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ
очила

КОЛОЕЗДЕНЕ
каска, ръкавици, бидон за вода мин. 750 ml., 1 бр. резервна гума, помпа, лепенки за гуми, комплект инструменти за смяна (Multi-Tool)

БЯГАНЕ
подходящи обувки, съд за вода поне 0.5 литра


ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА


ПЛУВАНЕ
плувна шапка, подходящ бански, крем против изгаряне

КОЛОЕЗДЕНЕ
слънчеви очила, колоездачен клин с подложка, лента за пот или бъф, крем против изгаряне. Силно препоръчително е да имате конфигурация с два бидона (2 x 750ml. или 750ml. + 500ml.) или раница за вода (CamelBak)

БЯГАНЕ
раница за вода (CamelBak) , високи чорапи или калфи, лента за пот или бъф, слънчеви очила

*Поради високата средна температура на водата в залив Перла, използването на неопрен не е препоръчително.

Кой ги получава?

Всички участници в „Лъвско сърце“ категория Ултра получават по 3 сака (за етап Колоездене, за етап Бягане и за мокри дрехи).

За какво се използват?

Саковете за екипировка разпределят необходимата лична екипировка по етапи за съотвения номер състезател в съблекалнята. Ползването на саковете е задължително.

Кога мога да поставя екипировката в саковете?

Състезателите ще получат достъп до съблекалнята от 05:30 ч. до 06:45ч. в деня на състезанието. В нея следва да сложат екипировката в саковете на прилежащият им спортен номер.

Как работят саковете за екипировка?

Състезателите минават през регистрация преди старта на състезанието с предварително подготвени сакове за екипировка. След като бъдат проверени, саковете се закачат на съответстващия номер в съблекалнята.


СЪСТЕЗАТЕЛЕН НОМЕР


number

Всеки участник получава 2 състезателни номера:

1 за тяло с денивелационна карта, пунктове и контакт при аварии
1 за велосипед

Личният номер е задължителен по време на етап колоездене и етап бягане. Той трябва да е поставен така че да се вижда във всеки един момент от състезанието. В случай, че състезателите не разполагат със спортен колан, организаторите ще осигурят безопасни игли за прикрепяне.


Храна и подкрепителни пунктове


food


Ние ви осигуряваме:


 • Вода
 • Сезонни плодове и зеленчуци
 • Солени храни (хляб, сирене и кашкавал)
 • Захарни изделия (лимонови резанки, халва, локум)
 • Сушени плодове и ядки
 • Мултивитамини и минерали (магнезий)
 • Енергийни напитки (Ред бул и Кола)

Препоръчваме да носите:


 • Достатъчно количество вода
 • Лека храна по ваш избор (енергийни вафли или барчета)
 • Енергийни гелчета
 • Изотонични напитки
 • Мултивитамини и минерали

*Моля, изхвърляте отпадъците си на обозначените за това места около подкрепителните пунктове!

Подкрепителни пунктове:

 

Базов лагер „Лъвско сърце“ – Писменово – Визица – Заберново – Качул – Кости – КПП Българи

 Фазаново – Базов лагер „Лъвско сърце“ – Маслен нос – Беглик Таш – Лъвската глава

 

◉Основни пунктове с храна и вода

◉Вторични пунктове само с вода


ПЪРВА ПОМОЩ


aid

Организаторите осигуряват мобилни екипи по трасето като всеки екип е съставен от медицинско лице и опитен планински спасител. Всеки пункт разполага с медицински принадлежности и може да окаже първа помощ при необходимост. На базов лагер „Лъвско сърце“ ще има медицинско лице и специализиран терапевт на разположение на състезателите.

В случай, че забележите симптоми на преумора, хипервентилация или хипогликимия у вас или друг състезател, незабавно отбийте и окажете помощ на нуждаещия се. След това моментално уведомете организаторите на посочените телефони върху състезателния номер.


ВАЖНО


important_mark

Всеки състезател е длъжен да представи валидна планинска застраховка и медицинско удостоверение от личния си лекар, гласящо че атлетът е в добра физическа форма да се състезава на ултра крос триатлон „Лъвско Сърце“.

Всеки състезател, приемащ каквито и да било медикаменти трябва да се посъветва с лекар за участието си в състезанието. На базов лагер „Лъвско сърце“ ще присъства специализиран лекарски екип, който може да ви посъветва. Ако по преценка на този екип, се наложи вашето изключване от състезанието ще получите безплатен ваучер за участие през следващата година.

Всичко, което състезателите няма да използват по време на състезанието трябва да излезе от транзитната зона преди 06:45 часа. Ще има специално обособена зона за лични вещи на ваша отговорност. Организаторите не носят отговорност за изгубени или откраднати лични вещи.

Лични, подкрепящи автомобили не са разрешени по трасето на състезнаието. Ще има обособени зони за зрители и проследяване състезателите на живо на базов лагер „Лъвско сърце“ . Препоръчително е зрителите да заемат предварително позиции по трудните участъци на трасето. Бягането с пейсър е позволено.

Организаторите осигуряват групова застраховка за всички състезатели съобразена с особеностите на мероприятието. Индивидуалната застраховка е задължителна за всеки участник.

Използването на тежки стимуланти не е позволено. В случай, че приемате лекарства изписани с рецепта, задължително трябва да уведомите организаторите на състезанието и да се консултирате със специалист за участието си.

Рекламации и връщане на средства не се приемат. Атлет, който е заплатил участието си, но е възпрепятстван и/или не може да участва в състезанието по медицински или лични причини може да прехвърли правото затова на друг състезател до една седмица преди старта на състезанието като уведоми предварително организаторите.

Победителите ще получат наградите си на официална церемония, която ще се проведе на 03.09.2017. В случай, че не могат да присъстват на награждаването, атлетите ще получат наградите си непосредствено след като финишират или по куриер.

Последни инструкции ще бъдат изпратени на всеки състезател по електронна поща в дните преди състезанието.

Участието включва:


Лимитирана серия спортна фланелка
Карта на местност Странджа
Медал за успешно завършилите
Грамота за участие
Торбичка с подаръци
Застраховка
Галерия Класиране